"Nestle": Izvoz sladoleda iz Srbije u EU

Bez autora
Feb 07 2012

Nestle" planira investicije u dve svoje fabrike u Srbiji i izvoz proizvoda iz Srbije na tržište Evropske unije (EU). Srpsko tržište je od strateške važnosti, što potvrđuju i planovi da ulažu u razvoj postojećih proizvoda, kao i u proizvodnju Nestle brendova koji se trenutno uvoze u Srbiju. Potpredsednik prehrambrene kompanije "Nestle" Loran Freks je u razgovoru sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem istakao da je kompanija prepoznala potencijal srpske privrede, naročito u prehrambenom sektoru. Na to ukazuju i investicije u Srbiji, uključujući i nedavno preuzimanje "Centroproizvoda" iz Surčina. Početak izvoza sladoleda na tržište Evropske unije dokazuje konkurentnost Nestleovih fabrika u Srbiji, a isti model planiraju da primenu i na proizvode iz fabrike u Surčinu. "Nestle" planira jačanje saradnje sa lokalnim dobavljačima.

"Nestle": Izvoz sladoleda iz Srbije u EUPotpredsednik prehrambrene kompanije "Nestle" Loran Freks izjavio je danas da "Nestle" planira investicije u dve svoje fabrike u Srbiji i izvoz proizvoda iz Srbije na tržište Evropske unije (EU).

"Srpsko tržište je od strateške važnosti, što potvrđuju i planovi da ulažemo u razvoj postojećih proizvoda, kao i u proizvodnju Nestle brendova koji se trenutno uvoze u Srbiju", kazao je Freks prilikom posete Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju "Nestlea", Freks je u razgovoru sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem istakao da je kompanija prepoznala potencijal srpske privrede, naročito u prehrambenom sektoru.

Kako je dodao Freks, na to ukazuju i investicije u Srbiji, uključujući i nedavno preuzimanje "Centroproizvoda" iz Surčina.

"Početak izvoza sladoleda na tržište Evropske unije dokazuje konkurentnost Nestleovih fabrika u Srbiji, a isti model planiramo da primenimo i na proizvode iz fabrike u Surčinu", kazao je Freks i dodao da "Nestle" planira jačanje saradnje sa lokalnim dobavljačima.

Potpredsednik "Nestlea" i direktor za Evropu Loran Freks tokom poseta Srbiji obišao je i "Nestelovu" fabriku sladoleda u Staroj Pazovi i pogone "Centroproizvoda", koji je švajcarska prehrambena kompanija zvanično preuzela u decembru 2011.

"Nestle" je najeveća svetska prehrambena kompanija, koja ima oko 280.000 zaposlenih, od čega 950 ljudi zapošljava u jadranskom regionu, koji obuhvata i Srbiju.

Kompanija "Nestle" je u 2010. godini imala prihod od prodaje od 110 milijardi švajcarskih franaka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik